Telemobil a decis stoparea temporara a procesului de emitere de obligatiuni, dupa ce in aprilie actionarii companiei au decis emiterea de obligatiuni in valoare de 125 mil dolari, proiect care avea ca scop principal accelerarea cresterii companiei, extinderea retelei si lansarea unor noi servicii.

"Avand in vedere conditiile actuale pe care le prezinta piata globala de credite si in acelasi timp necesitatea companiei de a merge mai departe cu planurile sale de investitii, am considerat ca este mai bine sa evaluam alte surse de finantare, in loc sa asteptam o imbunatatire a pietei financiare", a declarat directorul executiv Telemobil Piermario Di Pietro.

"Deoarece avem suportul actionarilor este putin probabil ca in urmatoarele 6-12 luni vom incerca din nou sa accesam piata de capital", a adaugat Di Pietro.

In aceste conditii, Telemobil SA a decis sa abandoneze pentru moment idea de a obtine fonduri printr-o noua incercare de emitere de obligatiuni, in schimb fiind evaluate alte surse de finantare, inclusiv o suplimentare de fonduri din partea actionarilor.

Carmen Lazar, Head of Corporate Affairs, a declarat pentru Wall-Street, ca aceasta decizie nu afecteaza planurile de dezvoltare ale companiei. "Compania evalueaza solutiile de finantare si ar putea recurge la un imprumut bancar sau la o infuzie de capital din partea actionarilor", a spus Carmen Lazar.

Telemobil S.A. si celelalte parti implicate in acest proces au continuat in tot acest timp sa monitorizeze piata financiara, observand ca in ultimele luni nu s-au inregistrat schimbari semnificative in acest segment, conditiile de piata ramanand in continuare ostile unui proces de emitere de obligatiuni.

Zapp este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea de tip CDMA, o tehnologie wireless exploatata comercial de compania de telecomunicatii americana Qualcomm.

Zapp face parte dintr-un grup detinut de Qualcomm, lider pe piata produselor si serviciilor digitale mobile bazate pe tehnologia CDMA, si Omnia Holdings Ltd, fond de investitii din Orientul Mijlociu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si