RCS & RDS va contesta in instanta amenda primita de la Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), considerand ca decizia ANRCTI este \"netemeinica\" si \"nelegala\" potrivit unui comunicat al companiei

Compania RCS & RDS considera ca si-a indeplinit obligatia impusa de ANRCTI, respectiv de afisare, pe pagina de internet, a numarului si adreselor tututor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua de telefonie pe care o opereaza. in ciuda acestui fapt, ANRCTI a pretins in mod neintemeiat ca aceasta trebuia sa afiseze adresele tuturor comutatoarele si nu numai adresele celor unde se poate realiza interconetarea.

"Desi credem ca sanctiunea a fost aplicata in mod eronat, totusi societatea noastra a afisat in cel mai scurt timp numarul si adresele tuturor comutatoarelor, chiar daca acestea nu permit interconectarea, comunicand acest fapt si catre ANRCTI”, a declarat directorul general al RCS & RDS, Alexandru Oprea.

RCS & RDS considera ca decizia ANRCTI de a aplica o amenda contraventionala este netemeinica si nelegala, nefiind intrunite conditiile pentru angajarea raspunderii contraventionale. in plus, compania considera ca altor operatori nu le-a fost impusa obligatia de a face publice comutatoarele unde se poate realiza interconectarea, si nici nu le-a fost impus un anumit tarif.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a sanctionat RCS&RDS cu 100.000 lei pentru ca nu a publicat numarul si adresele comutatoarelor unde se realizeaza interconectarea cu reteaua publica de telefonie pe care o opereaza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Euroins, amenda URIASA de la ASF pentru "incalcari ale legii" RCA
Setari Cookie-uri