Compania RCS & RDS considera ca si-a indeplinit obligatia impusa de ANRCTI, respectiv de afisare, pe pagina de internet, a numarului si adreselor tututor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua de telefonie pe care o opereaza. in ciuda acestui fapt, ANRCTI a pretins in mod neintemeiat ca aceasta trebuia sa afiseze adresele tuturor comutatoarele si nu numai adresele celor unde se poate realiza interconetarea.

"Desi credem ca sanctiunea a fost aplicata in mod eronat, totusi societatea noastra a afisat in cel mai scurt timp numarul si adresele tuturor comutatoarelor, chiar daca acestea nu permit interconectarea, comunicand acest fapt si catre ANRCTI”, a declarat directorul general al RCS & RDS, Alexandru Oprea.

RCS & RDS considera ca decizia ANRCTI de a aplica o amenda contraventionala este netemeinica si nelegala, nefiind intrunite conditiile pentru angajarea raspunderii contraventionale. in plus, compania considera ca altor operatori nu le-a fost impusa obligatia de a face publice comutatoarele unde se poate realiza interconectarea, si nici nu le-a fost impus un anumit tarif.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a sanctionat RCS&RDS cu 100.000 lei pentru ca nu a publicat numarul si adresele comutatoarelor unde se realizeaza interconectarea cu reteaua publica de telefonie pe care o opereaza.