"Am anuntat deja ca suntem interesati sa ne extindem oferta de servicii broadband catre clientii nostri. Analizam aceste active (retele de transmisie broadband) insa ne aflam in fazele incipiente ale procesului", a declarat acesta.

Analistii estimeaza ca activele Tele2 in Italia si Spania ar putea valora intre 400 si 500 milioane euro.
Ca parte a intentiei de a-si extinde retele de banda larga proprii, Vodafone a acceptat in 2006 sa semneze un parteneriat cu grupul italian Fastweb, privind o oferta comuna de servicii, potrivit NewsIn.

Acest contract permite clientilor Vodafone sa foloseasca telefoanele mobile de acasa la preturi de linie fixa si sa intre in reteaua de banda larga a Fastweb prin intermediul unui modem de mare viteza.

Citeste si:

Vodafone a confirmat ca a primit o cerere din partea autoritatilor indiene privind plata taxelor legate de preluarea, in schimbul sumei de 11,1 miliarde dolari, a companiei de telecomunicatii Hutchison Essar, insa a precizat ca nu crede ca suma de doua miliarde de dolari, raportata pe site-ul cotidianului Times, la care s-ar ridica aceste taxe, este corecta.

"Am primit aceasta cerere insa nu credem ca suma este corecta. Suntem increzatori ca vom rezolva aceasta situatie", a precizat purtatorul de cuvant al grupului britanic.

Grupul Vodafone, care este cea mai mare companie de telecomunicatii mobile din lume, nefiind luata in calcul China, a acceptat in luna februarie sa achizitioneze o participatie majoritara din firma Hutchison Essar, ce a apartinut grupului Hutchison Telecommunications International Ltd., platind suma de 11,1 miliarde dolari.