Vanzarile de laptopuri Dell au crescut cu peste 140% in trimestrul al doilea din 2007, comparativ cu perioada similara din 2006, iar vanzarile de sisteme de birou au inregistrat cresteri de peste 65% in perioada mentionata
Numarul de laptopuri comercializate de compania Dell in trimestrul al doilea, in Romania, a inregistrat o crestere de 144,6%, de la 7.240 unitati, la 17.710 unitati, fata de perioada similara a anului trecut. in ceea ce priveste vanzarile sistemelor de birou vandute de Dell, acestea au ajuns la 15.800 unitati in trimestrul al doilea, in crestere cu 68,1% fata de intervalul corespunzator din 2006, cand compania a raportat vanzari de 9.400 unitati, potrivit unui studiu al International Data Corporatioan (IDC) citat de oficialii companiei, marti, intr-o conferinta de presa.

Aceste cresteri s-au inregistrat datorita expansiunii retailului si datorita dezvoltarii serviciilor pentru companii mari, a declarat, citat de NewsIn, Dragos Mateescu, directorul pentru Romania al Dell.

In ceea ce priveste pozitia Dell pe piata romaneasca, in trimestrul al doilea din 2007 compania avea o cota de piata valorica de 13,6% (8,2% din punct de vedere al unitatilor). in trimestrul unu al aceluiasi an compania a ocupat locul trei pe piata, detinand 8,1% pe piata valorica si 5,7% din punct de vedere al numarului de unitati.

In anul 2006, Dell a ocupat locul trei pe piata romaneasca, raportand o cota valorica de piata de 9,6% (6,4% din punct de vedere al numarului de unitati).

Legat de cifra de afaceri a Dell in Romania, Dragos Mateescu a spus ca aceasta va inregistra o crestere de 60% fata de anul 2006. "Initial am prognozat o crestere a cifrei de afaceri cu 50% pentru 2007, dar rezultatele de pe primele doua trimestre ne arata ca vom creste mai mult de atat, pana la 60%", a declarat Mateescu.

El a mai spus ca principalii clienti ai Dell (53%) sunt companii cu pana in 500 de angajati. Alti 12% dintre clientii Dell sunt companii mari, iar 35% dintre cumparatorii produselor companiei sunt utilizatori casnici.

"Intreprinderile Mici si Mijlocii sunt baza dezvoltarii oricarei tari si va fi in continuare segmentul care absoarbe cel mai mult de piata IT", a declarat directorul de tara al Dell in conferinta de presa de marti, dedicata lansarii a sase noi produse, sub numele generic "Vostro", dedicate companiilor cu pana in 50 de angajati.

Astfel, compania a lansat patru noi modele de calculatoare portabile, cu preturi incepand de la 535 euro, fara TVA, pana la 1.157 euro fara TVA. Cele doua modele de sisteme de birou (desktop) - din care unul este disponibil si intr-o varianta mai compacta - au preturi de la 415 euro fara TVA, pana la 673 euro fara TVA.

Dell este unul dintre cei mai importanti furnizori globali de sisteme si servicii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri