Grupul de firme Asesoft, care activeaza, prin companiile care il compun, in segmente principale ale pietei IT, isi exprima intentia de a achizitiona un volum de actiuni reprezentand intre 20% si 30% din compania Siveco Romania, oferta fiind de 20 mil. euro

In urma tranzactiei, grupul Asesoft ar urma sa isi consolideze pozitia de top ca grup tehnologic ce activeaza in domeniul IT pe piata locala si ar crea premisele unei extinderi regionale accelerate.

“Intentia noatra este sa dezvoltam grupul Asesoft la nivelul de player regional, iar pentru realizarea acestui obiectiv, achizitionarea unui pachet important din SIVECO Romania este un demers justificat. Am planuit si am alocat resurse in aceasta directie, finantarea tranzactiei fiind sustinuta din resurse proprii si ale unor parteneri bancari de investitii”, a declarat Sebastian Ghita, presedinte al grupului Asesoft.

Siveco Romania, una dintre cele mai importante firme producatoare de software din tara noastra, asigura cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii.

Prezenta de 14 ani pe piata de profil, compania ofera solutii de e-business, eLearning si e-Health. Produsele sale sunt utilizate de catre 1.800 de clienti din 35 de tari, la care se alatura 450 de beneficiari interni.

Printre actionarii Siveco se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands B.V.

Asesoft Distribution, companie distribuitoare de produse IT, a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere a cifrei de afaceri cu pana la 51 de procente fata de perioada similara a anului trecut, pana la valoarea de 40,3 milioane dolari.

Oficialii companiei asteapta ca pana la sfarsitul anului cifra de afaceri sa atinga 110 milioane dolari, in crestere fata de cele 72,2 milioane afisate la sfarsitul anului trecut, dar si peste estimarile anterioare ale companiei.

Compania de distributie IT are o baza de peste 1.000 de companii active si este furnizor important al retelelor de retail locale. Asesoft Distribution este certificata ISO 9001 si activeaza, prin reteaua sa de parteneri, nu numai in Romania, dar si in Serbia. Distribuitorul ofera o gama de produse completa, reprezentand furnizori importanti ai industriei IT: AMD, Asrock, Delux, Flybook, Gigabyte, Galaxy, HIS, Horizon, Intel, Kingston, LG, Maxtor, Microsoft, Miyako, Nanya, Princeton, Samsung, Sony. Asesoft Distribution este Western Digital Gold Partner si Microsoft Certified Partner.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si