Ubisoft Romania a raportat anul trecut un profit net de circa un milion lei, in crestere cu 73% fata de 2005, cand a avut un profit net de 577.000 lei. Compania a avut 348 de salariati in 2006 , in crestere cu 38% fata de anul 2005, cand a avut 251 de salariati.

Ubisoft este singurul mare producator si editor de jocuri video pentru calculatoare si console prezent in Romania, fiind un jucator major si pe piata de distributie a jocurilor video cu o cota de 25%, in conditiile in care distribuie exclusiv jocuri publicate de Ubisoft, anunta NewsIn.

Romania este, alaturi de Canada si de China, una dintre tarile in care Ubisoft si-a stabilit cele mai importante studiouri, datorita "competentei si pregatirii angajatilor din aceste state si avantajelor fiscale ale unei structuri de costuri mai mici", se arata pe site-ul companiei. Aceasta are 15 studiouri de productie in-house in 11 state. Ubisoft distribuie jocuri in peste 50 de tari si are birouri in 21, iar sediul global este localizat la Paris.

Citeste si:

Ubisoft este primul producator independent de jocuri pentru consola Wii, a Nintendo, cu o cota de piata de 16,5% in primul trimestru al anului. Ubisoft urmareste sa obtina vanzari de aproximativ 800 de milioane de euro in 2007/2008 si un raport al profitului de operare la venituri de cel putin 8%, deoarece va beneficia de o crestere estimata intre 12 si 15% pe piata globala, deoarece vanzarile jocurilor de noua generatia cresc intr-un ritm mult mai alert.

In anul financiar curent, Ubisoft va avea "cea mai buna oferta de jocuri din intreaga istorie a grupului", potrivit lui Guillemot. Compania se dezvolta mai ales pe piata jocurilor accesibile, care va reprezenta 20% din veniturile in 2007/2008 fata de 10% in anul precedent.