Producatorul independent de jocuri Ubisoft Romania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 31,62 milioane lei, in crestere cu 54% fata de aceeasi perioada a anului 2005 cand a raportat 20,5 milioane lei, potrivit Ministerului de Finante.
Ubisoft Romania a raportat anul trecut un profit net de circa un milion lei, in crestere cu 73% fata de 2005, cand a avut un profit net de 577.000 lei. Compania a avut 348 de salariati in 2006 , in crestere cu 38% fata de anul 2005, cand a avut 251 de salariati.

Ubisoft este singurul mare producator si editor de jocuri video pentru calculatoare si console prezent in Romania, fiind un jucator major si pe piata de distributie a jocurilor video cu o cota de 25%, in conditiile in care distribuie exclusiv jocuri publicate de Ubisoft, anunta NewsIn.

Romania este, alaturi de Canada si de China, una dintre tarile in care Ubisoft si-a stabilit cele mai importante studiouri, datorita "competentei si pregatirii angajatilor din aceste state si avantajelor fiscale ale unei structuri de costuri mai mici", se arata pe site-ul companiei. Aceasta are 15 studiouri de productie in-house in 11 state. Ubisoft distribuie jocuri in peste 50 de tari si are birouri in 21, iar sediul global este localizat la Paris.

Ubisoft este primul producator independent de jocuri pentru consola Wii, a Nintendo, cu o cota de piata de 16,5% in primul trimestru al anului. Ubisoft urmareste sa obtina vanzari de aproximativ 800 de milioane de euro in 2007/2008 si un raport al profitului de operare la venituri de cel putin 8%, deoarece va beneficia de o crestere estimata intre 12 si 15% pe piata globala, deoarece vanzarile jocurilor de noua generatia cresc intr-un ritm mult mai alert.

In anul financiar curent, Ubisoft va avea "cea mai buna oferta de jocuri din intreaga istorie a grupului", potrivit lui Guillemot. Compania se dezvolta mai ales pe piata jocurilor accesibile, care va reprezenta 20% din veniturile in 2007/2008 fata de 10% in anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri