Vanzarile de jocuri video si hardware au crescut in Statele Unite cu 46 de procente in luna august fata de anul trecut, iar Microsoft a anuntat vanzari ridicate pentru Xbox dupa scaderea pretului, scrie presa internationala.
Cel mai bine vandut joc a fost "Madden NFL 08" pentru Xbox, produs de Electronic Arts. Acesta a fost comercializat in 897.000 de exemplare, potrivit studiului realizat de NPD Group.

Consola Wii, de la Nintendo, s-a mentinut in topul celor mai cumparate console, cu peste 400.000 de unitati vandute, aproape cat au inregistrat Xbox 360 si PlayStation 3 impreuna.

“Ne intoarcem din nou la vechea poveste cu audienta diferita pe care incercam sa o convingem”, a spus George Harrison, seful diviziei de marketing pentru Nintendo, adaugand ca daca Microsoft se concentreaza pe jucatorii impatimiti, Nintendo se orienteaza catre ceea ce numesc ei “audienta extinsa”.
Wii, cea mai ieftina consola din ultima generatie, costa doat 250 de dolari, iar tehnologia dupa care este construita, si cate te indeamna la miscare, a atras jucatori si din afara audientei traditionale formata din barbati tineri. Totusi vanzarile pentru consola de la Nintendo au scazut cu cinci procente fata de luna august, in timp ce pentru pentru PS3 de la Sony scaderile au fost de aproape 18 procente, pana la 131.000 unitati.

Microsoft, care a ieftinit Xbox-ul 360 cu aproximativ 50 de dolari la inceputul lunii august, a vandut in aceasta luna aproape 277.000 unitati.

Si Sony a micsorat in luna iulie pretul pentru PlayStation 3 cu 100 de dolari, ajungand in magazine la 500$. Insa in ciuda procesorului puternic si a driver-ului Blu-ray, PS3 nu a evoluat atat de bine pe piata din Statele Unite din cauza pretului foarte mare, dar si din lipsa unor jocuri de succes. Vanzarile pentru acest model au crescut cu 61 de procente de la ieftinire. Insa in luna august modelul mai vechi PS2 s-a vandut in peste 200.000 de exemplare.

“Suntem foarte optimisti in privinta tutror consolelor noastre pe msura ce ne indreptam catre lunile de toamna si de iarna”, a spus Jack Tretton, presedinte pentru Sony Computer Entertainment America.
Locul al doilea in topul celor mai vandute jocuri a fost adjutecat in august de “Madden”, versiunea pentru PS2, iar pe locul al treilea s-a situat “BioShock” pentru Xbox, creat Take-Two Interactive Software.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri