"Compania are ca proiecte de viitor investitii pe piata verticala, proiecte in ministere, dar şi in piata clasica, finantari in domeniul infrastructurii - unde s-a inregistrat o scadere. Cred in creşterea lenta a afacerii", a declarat preşedintele Alcatel-Lucent Romania.

Furnizorul de echipamente de telecomunicatii Alcatel-Lucent Romania are o cota de piata de 30%. "Romania a ajuns intr-o faza de saturatie. Telefonia fixa a inceput sa treaca pe broadband, iar piata este dinamica in Kosovo şi Bulgaria şi va deveni şi in Serbia", a mai spus Dan Bedros.

Alcatel-Lucent Romania a realizat anul trecut un profit brut in creştere cu aproape 69% fata de anul 2005, pana la 78,1 de milioane lei (peste 21,5 milioane euro) la o cifra de afaceri de 473 de milioane lei, cu 27% mai mare fata de valoarea de 272 de milioane din anul 2005, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.

Compania Alcatel-Lucent Romania a fost infiintata in 1991 şi are in prezent peste 1.000 de angajati, dintre care 80% cu studii superiore. Activitatea industriala a companiei acopera intreaga gama de activitati din industria hi-tech, cercetare-dezvoltare, instalare şi intretinere, consultanta, marketing.
Subsidiara Alcatel din Romania coordoneaza activitatea grupului in alte zece tari din sud-estul Europei, inclusiv tarile balcanice, Grecia şi Cipru.

In 2006, divizia Alcatel-Lucent Romania a fost desemnata centrul de coordonare regionala pentru Sud-Estul Europei, coordonand in prezent activitati din 12 tari, Albania, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Cipru, Croatia, Grecia, Romania, Muntenegru, Macedonia, Serbia, Republica Moldova şi Slovenia.
Alcatel-Lucent a obtinut o cifra de afaceri de 18,3 miliarde euro in 2006. Grupul are aproape 80.000 de angajati şi operatiuni in peste 130 de tari.