Astfel, telefoanele iPhone, care combina functiile playerului muzical iPod, un videoplayer si un browser de Internet, va fi distribuit pe piata britanica, din 9 noiembrie, prin magazinele O2, Carphone Warehouse si Apple.

De asemenea, analistii IT se asteapta ca Apple sa anunte, in aceasta saptamana, un alt acord, cu T-Mobile, divizie a Deutsche Telekom, precum si cu Orange, divizia de telefonie mobila a France Telecom, pentru distribuirea iPhone pe pietele din Germania si Franta.

Conform TechCrunch, telefonul iPhone va fi lansat in Franta, pe 29 noiembrie si va fi disponibil in magazinele Orange la pretul de 300 euro. Lansarea oficiala va fi anuntata pe 24 septembrie la Apple Expo din Paris. Aceasta versiune nu va dispune insa de serviciile 3G.

Appla va incepe comercializarea iPhone pe piata britanica la pretul de 269 lire sterline. Abonamentul va include, pe langa trafic Internet nelimitat, existand o limita de 1400 de pagini vizualizate pe zi.
Telefoanele iPhone au fost puse in vanzare in luna iunie, la pretul de 599 de dolari, iar stocurile din magazine s-au epuizat rapid. Compania a decis totusi, saptamana trecuta, sa reduca pretul la 399 de dolari

Citeste si:

Apple a anuntat ca a vandut un milion de dispozitive iPhone, cu cateva saptamani inainte de termenul stabilit si i-a asigurat pe investitori ca reducerile de pret de saptamana trecuta nu au fost determinate de o cerere slaba pentru iPhone.

iPhone a fost lansat acum 74 de zile si combina caracteristicile unui telefon mobil cu avantajele unui player multimedia care ofera acces la internet prin intermediul tehnologiei WI-Fi.