Veniturile Oracle Romania, provenite din licentele de baze de date, au crescut cu circa 30% in anul financiar 2007, fata cel anterior si reprezinta aproximativ 30% din cifra de afaceri a companiei pentru anul fiscal 2007

"In Romania, cota de piata a companiei pentru sistemele de gestiune a bazelor de date a fost de 72,1% pentru anul 2005, potrivit unui studiu al IDC. In lipsa unor date oficiale estimarea noastra pentru anul trecut cumuleaza peste doua treimi din piata sistemelor de gestiune a bazelor de date", a declarat directorul pentru tehnologie Oracle Romania, Dan Garlasu, potrivit NewsIn.

Vanzarile de baze de date in sectorul intreprinderilor mici si mijlocii a avut o rata de crestere anuala de 45%. Distributia beneficiarilor de sisteme de gestiune pentru bazele de date are in Romania o repartizare relativ uniforma pe principalele sectoare de activitate. Domeniul serviciilor financiar-bancare a reprezentat aproximativ 30%, fiind urmat de serviciile publice cu 24%, sectorul de telecomunicatii cu aproximativ 20% si sectorul de utilitati cu 12%.

Oracle a lansat miercuri, in Romania, Oracle Database 11g, ultima versiune a bazei de date cu 400 de functionalitati, avand ca inovatii noile tipuri de date care pot fi stocate in baza de date, capabilitati sporite in tona de securitate, in zona de operare it si management. Clientii care folosesc aceste inovatii ale sistemului Oracle sunt Banca Comerciala Romana, Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor, Ministerul Apararii, Ministerul de Interne.

Cresterea veniturilor Oracle din software-ul pentru sistemele de gestiune a bazelor de date a fost de 14,9% in 2006, cumuland venituri de 7,2 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Serviciile cloud trezesc inca teama intre IMM-urile romanesti