Consiliul Concurentei a autorizat preluarea companiei Digital Cable System, prezenta pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii electronice, de catre societatea olandeza Polynifin B.V. controlata de fondul de investitii AIG New Europe Fund II L.P.

Fondul de investitii AIG New Europe Fund II L.P. este administrat de catre AIG Capital Partners, Inc. si subsidiarele sale. AIG Capital Partners, Inc. este membra a grupului de societati comerciale controlat de catre AIG, Inc. (American International Group).

Grupul AIG este prezent pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii electronice, furnizand servicii de acces la Internet, pe piata de retail, prin UTI Communication Systems S.R.L.

"In urma analizei operatiunii notificate, autoritatea romana de concurenta a constatat ca desi exista o suprapunere de activitati economice desfasurate de catre Digital Cable System S.A. si UTI Communication Systems S.R.L. pe piata de retail a serviciilor de acces la Internet, aceasta operatiune de concentrare economica nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe pietele relevante identificat", se arata in comunicatul Consiliului Concurentei.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si