Intel, cel mai mare producator de procesoare din lume, va lansa la inceputul anului viitor o colectie de cipuri si alte componente pentru dispozitivele mobile de conectare la internet (MID-Mobile Internet Devices), a spus Anand Chandrasekher, seful diviziei Ultra Mobility Group.
“Este o oportunitate mare disponibila pentru noi in timp”, a spus David Perlmutter, senior vice president si general manager pentru Mobility Group.

Intel detine deja aproximativ 80 de procente din piata mondiala de microprocesoare, insa, pe masura ce piata PC-urilor se maturizeaza, producatorul trebuie sa se orienteze catre alte piete care sa genereze profitabilitate.

“Intel se extinde de la la forta sa traditionala in PC-uri catre piete noi, ca cea a dispozitivelor mai mici”, considera Roger Kay, analist pentru Endpoint Technologies Associates. “Daca urmariti dezvoltarea arhitecturala realizata de Intel, se indreapta intr-un numar de directii simultan catre zone adiacente unde Intel nu a avut putere inainte”, a completat acesta.

David Perlmutter a confirmat inca o data ca in anul 2008 compania va scoate la vanzare platforma Montevina, care are la baza procesorul Penryn , realizat in tehnologie de 45 nm, care va combina tehnologiile Wi-Fi si WiMax.

Platformele Menlow create pentru MID, care vor fi comercializate incepand din prima jumatate a anului viitor, construite tot pe tehnologie de 45 de nm, consuma de 10 ori mai putina energie, ceea ce inseamna durata de viata prelungita pentru dispozitivele portabile. Dupa Menlow compania planuieste sa lanseze Moorestown, o platforma mult mai economica din punctual de vedere al consumului de energie, au declarat oficialii Intel.

“2008 ar trebui sa fie un an destul intersant, dar 2009 ar trebui sa fie si mai interesat” a spus Kay, referindu-se la momentul in care Intel va produce Moorestown.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri