Gianfranco Lanci, patronul Acer, s-a purtat la Madrid ca si cand ar fi fost deja proprietar al Packard Bell, relateaza Les Echos, laudand avantajul de a dispune de “trei marci” pentru a raspunde segmentarii de pe piata PC-urilor.

Oficialii Gateway au anuntat, in momentul achizitionarii de catre Acer, ca se vor folosi de dreptul de preemptiune daca va fi nevoie in cazul Packard Bell.

Brandul Packard Bell a disparut pe piata americana inca din anul 2000, dar continua sa fie popular pe continentul european, unde se situeaza pe locul al treilea ca vanzari, potrivit datelor companiei. Daca Acer reuseste aceasta achizitie, atunci extinderea chinezilor de la Lenovo pe piata europeana ar putea fi ingreunata.

Citeste si:

Chiar daca oferta publica de achizitie pentru compania Gateway expira la 1 octombrie, cei trei constructori au inceput deja munca de integrare, a asigurat Gianfranco Lanci.

“Vom fi deja pe locul al treilea la sfarsitul anului”, a asigurat patronul Acer. Cu 24 de milioane de calculatoare vandute, noul grup ar trebui sa afiseze anul viitor venituri de 20 de miliarde de dolari realizate in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (50%), America de Nord (30 %) si Asia (20%), devenind astfel numarul 3 mondial pe segmentul PC-urilor si numarul 2 pe cel al calculatoarelor portabile, potrivit Les Echos.