Apple a anuntat luni ca softurile de pe internet care, instalate, permit utilizatorilor sa foloseasca iPhone in alte retele GSM decat cele agreate de companie, pot strica intr-un mod iremediabil aparatele, anunta Reuters, citat de NewsIn.
Apple, lider mondial in productia de mp3 playere, companie care s-a lansat recent pe piata telefoanelor mobile, a anuntat ca odata ce un soft furnizat de Apple va fi instalat pe telefoanele iPhone care au fost decodate, acestea vor deveni inutilizabile.

Noile telefoane Apple au fost lansate in luna iunie, iar compania a anuntat ca in primele doua zile de la lansare a vandut 270.000 de unitati.

''Nu facem nimic proactiv pentru a dezactiva telefoanele care au fost decodate" a anuntat directorul departamentului de marketing Apple, Phil Schiller, citat de Reuters. Acesta nu a putut da un raspuns clar despre cat de raspandite sunt aceste practici care dauneaza companiei.

Compania americana a mai anuntat ca un terminal iPhone care nu mai functioneaza din cauza softului de deblocare nu va fi acoperit de garantie.

Apple planuiește sa lanseze un update de soft pentru iPhone la sfarșitul acestei saptamani a anuntat compania printr-o declaratie. In SUA ,AT&T este unicul operator autorizat sa vanda și sa ofere servicii pentru telefoanele Apple.

Sunt multe programe care circula pe internet, și cel putin doua dintre acestea, iUnlock și Anysim pot bloca terminalele iPhone odata ce softul este actualizat, a mai adaugat Schiller.

Schiller a refuzat sa ofere detalii despre preformanta financiara a companiei pe ultimul semestru sau despre previziunile de vanzari pentru perioada sarbatorilor de iarna.

Apple a redus preturile iPhone la inceputul acestei luni și a lansat o noua serie de playere iPod care include un model ce permite utilizatorilor sa navigheze pe internet sau sa cumpere melodii de pe site-ul iTunes fara a fi nevoie de un calculator.

In ultimele saptamani Apple a semnat parteneriate cu mai multi operatori GSM din Europa pentru utilizarea iPhone pe continent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Microsoft a fost tinta unui atac informatic