Noul titlu al trilogiei Halo, Halo 3, lansat marti in Statele Unite de Microsoft Game Studios a ajuns miercuri in Europa si este programat pentru lansare pe 27 septembrie in Japonia. Microsoft mizeaza pe noul shooter pentru a spori veniturile incasate din consola Xbox.

Vandut in schimbul sumei de 65 de euro in Europa, jocul creat in studiourile Bungie exclusiv pentru Xbox 360, Halo 3 ar putea aduce venituri de 150 de milioane de dolari intr-o singura zi, potrivit cotidianului francez Les Echos. Titlul precedent Halo 2 a inregistrat vanzari in valoare de 125 de milioane de dolari pe durata a 24 de ore.

“Opera precedenta s-a descurcat la fel de bine ca <Shrek> sau ca <Stapanul inelelor> la cinema, iar acest nou episod va stabili un nou record mondial”, a asigurat Chris Lewis, vicepresedinte in Europa al diviziei pentru Xbox si divertisment in cadrul Microsoft.

Jocul este distribuit in 15.000 de puncte de vanzare in intreaga lume, iar in Anglia a beneficiat de o campania de promovare in valoare de 7,14 milioane de euro (5 milioane de lire).

Halo 3 este prognozat sa atraga cat mai multi utilizatori de Xbox, astfel incat consola sa recupereze avansul luat de Wii si sa se distanteze de PlayStation 3 a celor de la Sony. Microsoft conteaza pe o baza de utilizatori de circa 11,6 milioane in intreaga lume, la mare distanta de Sony care a vandut peste 5 milioane de PS3, dar depasita de Nintendo, care a vandut 9,3 de unitati doar din modelul Wii.

“Franciza Halo va depasi venituri de un miliard de dolari pana la sfarsitul anului”, este de parere Chris Lewis. “Istoric acest joc a avut intotdeauna impact asupra vanzarilor de console Xbox 360”, a mai spus Lewis citat de Les Echos.

Halo 3 ar putea convinge 5 milioane de persoane sa cumpere consola Xbox 360, potrivit analistului Michael Pachter, de la Wedbush Morgan Securities, citat de Bloomberg.
Cum problemele au aparut deja, Microsoft a decis sa inlocuiasca discurile Halo 3 limited edition avariate din cauza ambalajului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si