Compania araba de telefonie Oger Telecom si divizia sa din Turcia, Turk Telecom, sunt interesate sa investeasca in telefonia fixa din Romania si Slovenia, informeaza Reuters.
"Suntem interesati de piata de telefonie fixa din Romania si Slovenia, dar si de privatizarea Kazakhtelecom", a declarat directorul executiv al Oger Telecom, Paul Doany.

Grupul Saudi Oger este in negociere cu conglomeratul media francez Vivendi si cu alte firme, pentru vanzarea unui pachet minoritar la operatorul arab de telefonie. Vivendi a anuntat luna aceasta ca este in negocieri cu grupul Saudi Oger, pentru a cumpara o participatie la Oger Telecom, iar surse apropiate discutiilor au declarat ca firma franceza vrea sa detina un pachet de 33%, anunta NewsIn.

In anul 2005, Oger Telecom a cumparat 55% din Turk Telekom, pentru 6,55 miliarde de dolari, ca parte a unui proces de privatizare, restul fiind detinut in continuare de stat. Potrivit lui Doany, anul viitor, ar putea fi lansata o oferta publica initiala pentru Turk Telecom.

"Datoria managementului Turk Telekom este sa pregateasca compania pentru o oferta publica initiala, dar guvernul va decide asupra momentului in care va avea loc aceasta, in functie de conditiile de pe piata si de pretul care poate fi obtinut", a adaugat Paul Doany.

Oger Telecom, operator de telefonie fixa si mobila care furnizeaza si servicii de acces la internet, a raportat in 2006 venituri de 5,79 miliarde de dolari si un profit net de 1,283 miliarde de dolari, fiind prezent pe pietele din Arabia Saudita, Liban, Iordania, Africa de Sud si Turcia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri