Google a anuntat numirea lui Nelson Mattos in functia de Vice President of Engineering pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Aceasta numire subliniaza angajamentul Google in fata utilizatorilor sai din aceste tari, precum si dorinta companiei de a utiliza extraordinarul talent local in programare in avantajul oamenilor din Europa si din intreaga lume.
Nelson Mattos va lucra in biroul Google din Zurich, Elvetia, si va fi responsabil de proiectele globale de tehnologie derulate in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, precum si de procesele locale de creare si inovare de produse. Inainte de a se alatura companiei Google, Mattos a ocupat, timp de 15 ani, diverse functii in cadrul IBM, cea mai recenta fiind cea de Distinguished Engineer & Vice-President of Information and User Technologies, in cadrul IBM Research.

“Suntem incantati sa ii uram bun venit lui Nelson la Google. Astept cu nerabdare sa colaborez cu el si inginerii nostri din regiunea EMEA in diverse proiecte de importanta locala si globala. Avand in vedere uriasul talent in programare disponibil in aceste tari, exista un potential enorm pentru crearea locala de noi produse care pot ajuta la imbunatatirea calitatii vietii oamenilor de pretutindeni,” a declarat Alan Eustace, Senior Vice President Technology and Research, Google

“Sunt incantat sa am ocazia de a profita de mintile sclipitoare pe care le avem aici pentru a crea produse in regiune, nu numai pentru EMEA, ci si pentru restul lumii. Inginerii nostri din Europa, Rusia si Israel colaboreaza deja in mai multe domenii importante - de la harti si [calitatea cautarii] pana la [publicitate] si aplicatii mobile – si ne dorim sa facem chiar si mai multe in viitor”, a spus Nelson Mattos.

La ora actuala, Google are 11 centre de cercetare si dezvoltare in regiune, situate in Londra (Marea Britanie), Aarhus (Danemarca), Trondheim (Norvegia), Lulea (Suedia), Cracovia (Polonia), Moscova si St. Petersburg (Rusia), Haifa si Tel Aviv (Israel), Zurich (Elvetia) si Dublin (Irlanda). Compania are aproximativ 2500 angajati pentru toate operatiunile sale din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri