Printre exponatele Electronic Entertainment Expo: o bata de baseball electronica si o camera video care iti transpune imaginea in jocurile video. Gizmondo este un dispozitiv portabil care si-a propus sa concureze la modul foarte serios cu PlayStation Portable si cu Nintendo DS. Este dotat cu un dispozitiv de localizare prin satelit, camera digitala si giroscop. Evident, il puteti folosi pentru a asculta muzica, pentru a vedea filme sau pentru a va juca. Toate astea, pentru 230 de dolari.

SENZORI.

In caz ca va atrage jocul de baseball, nu mai este nevoie sa va chinuiti in fata monitorului miscand din mouse. Poti folosi o bata adevarata pentru a lovi mingea de pe ecran. Asta nu inseamna ca monitorul va sfarsi facut bucati. Atasezi un senzor de miscare pe bata de baseball, iar acesta va trimite informatiile direct catre PC sau catre consola Xbox.

Pentru impatimitii karaoke a fost inventat Revolution Party: un joc care merge pe GameCube, PlayStation si Xbox. Trebuie sa canti la microfon si sa dansezi dupa cum iti dicteaza masinaria. Poti concura impotriva a sase competitori in acelasi timp. Imposibil sa reusesti sa faci totul bine din prima, dar e o experienta extrem de haioasa. Daca folosesti si un EyeToy, iti vei vedea si miscarile (de cele mai multe ori caraghioase) pe ecran. Pentru 1.000 de dolari SUA (fara taxe) iti poti comanda un scaun "electronic" blindat cu difuzoare. Dracovenia este dotata cu sistem surround si iti creeaza impresia ca sunetul vine din interiorul corpului tau.

BUTOANE.

Cei de la Logitech au lansat doua noi controllere fara fir pentru console, care asigura o durata de viata a bateriei de pana la 300 ore: Cordless Precision pentru PlayStation2 si consola Cordless Attack pentru Xbox. Noile modele au chip-uri cu consum mic de energie si sleep mode. Utilizatorii se pot juca timp de 300 de ore cu doua baterii AA, fara sa se mai incurce in fire sau sa mute canapeaua pentru a fi mai aproape de televizor.

TELEPORTATI IN JOC

EyeToy este un soi de camera web pe care o conectezi la o consola PlayStation pentru a-ti transpune imaginea in mijlocul jocului de pe televizor. Nu mai e nevoie de nici un buton sau de comenzi complicate. Interactionezi cu obiectele jocului video miscandu-ti pur si simplu bratele si picioarele. Ca in realitatea virtuala.