Microsoft Corp. a anuntat ca va mai vinde versiunea de sistem de operare Windows XP pana la sfarsitul lunii iulie a anului viitor si va amana cu cinci luni tranzitia catre noul sau sistem de operare, Windows Vista, informeaza NewsIn citand Reuters.
Cel mai mare producator de software din lume a lansat versiunea Windows Vista in luna ianuarie si planuia sa retraga de pe piata sistemul de operare precedent, Windows XP, pana la data de 30 ianuarie 2007.

Microsoft a declarat ca a decis sa extinda perioada in care va comercializa versiunea Windows XP pentru a veni in intampinarea cererilor producatorilor de calculatoare care au declarat ca majoritatea clientilor sunt inca interesati sa cumpere versiunea mai veche a sistemului de operare. Anumiti clienti s-au declarat nemultumiti de Windows Vista din cauza unei lipse de compatibilitate cu programele existente si cu anumite componente.

In plus, cerintele de capacitate a calculatoarelor pentru a permite rularea sistemului Windows Vista sunt mult prea ridicate pentru majoritatea computerelor mai vechi. Microsoft a minimalizat insa aceste critici, precizand ca Vista a inregistrat cele mai bune vanzari din istoria grupului informatic.

La sfarsitul lunii iunie, Microsoft vanduse deja 60 de milioane de licente Windows Vista. Sistemele de operare produse de Microsoft sunt instalate in prezent pe aproximativ 95% dintre calculatoarele din lume.

Grupul din Redmond, Washington a adaugat ca in mod traditional Microsoft pastreaza pe piata vechiul sistem de operare pentru inca doi ani dupa lansarea versiunii noi, insa a decis sa scurteze perioada cu un an in cazul Windows Vista.

Microsoft estimeaza ca Windows XP va contabiliza aproximativ 22% dintre vanzari pana in luna iunie 2008, restul fiind reprezentat de vanzari ale sistemului Vista.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri