Cel mai mare producator de software din lume a lansat versiunea Windows Vista in luna ianuarie si planuia sa retraga de pe piata sistemul de operare precedent, Windows XP, pana la data de 30 ianuarie 2007.

Microsoft a declarat ca a decis sa extinda perioada in care va comercializa versiunea Windows XP pentru a veni in intampinarea cererilor producatorilor de calculatoare care au declarat ca majoritatea clientilor sunt inca interesati sa cumpere versiunea mai veche a sistemului de operare. Anumiti clienti s-au declarat nemultumiti de Windows Vista din cauza unei lipse de compatibilitate cu programele existente si cu anumite componente.

In plus, cerintele de capacitate a calculatoarelor pentru a permite rularea sistemului Windows Vista sunt mult prea ridicate pentru majoritatea computerelor mai vechi. Microsoft a minimalizat insa aceste critici, precizand ca Vista a inregistrat cele mai bune vanzari din istoria grupului informatic.

Citeste si:

La sfarsitul lunii iunie, Microsoft vanduse deja 60 de milioane de licente Windows Vista. Sistemele de operare produse de Microsoft sunt instalate in prezent pe aproximativ 95% dintre calculatoarele din lume.

Grupul din Redmond, Washington a adaugat ca in mod traditional Microsoft pastreaza pe piata vechiul sistem de operare pentru inca doi ani dupa lansarea versiunii noi, insa a decis sa scurteze perioada cu un an in cazul Windows Vista.

Microsoft estimeaza ca Windows XP va contabiliza aproximativ 22% dintre vanzari pana in luna iunie 2008, restul fiind reprezentat de vanzari ale sistemului Vista.