Emerson, al carei portofoliu include motoarele electrice, termostate, unitati de depozitare pentru supermarketuri si echipamente tehnologice pentru eficientizarea productiei, va achizitiona Motorola Embedded Communications Computing pana la sfarsitul lui 2007, au comunicat cele doua companii.

Motorola, care a avut anul trecut vanzari de aproximativ 520 milioane dolari, este furnizor de componente pentru calculatoare, de produse si servicii de telecomunicatii, de echipamente medicale, de aparare, aerospatiale, precum si pentru industria de automatizari, potrivit reprezentantilor companiei.

Subsidiara achizitionata va deveni parte din Emerson Network Powerbusiness si va consolida pozitia acestei companii pe piata mondiala a afacerilor de calculatoare, in valoare de 6 miliarde dolari.

"In conditiile in care lumea telecomunicatiilor reuneste serviciile de voce cu inregistrarile video si cu datele, pentru clientii sai, consideram ca achizitia Motorola ne va mari considerabil oportunitatile de dezvoltare", a declarat directorul general Emerson, David Farr, citat de Reuters.