In spatiul UE, utilizatorii Cosmote pot initia apeluri in roaming catre orice destinatie din Uniune pentru 0,49 euro/minut + TVA, in timp ce apelurile primite sunt tarifate cu 0,24 euro/minut +TVA.

In acelasi timp, Cosmote lanseaza serviciul informativ gratuit „Bon Voyage”, prin care toti clientii care utilizeaza serviciul de roaming, indiferent unde calatoresc, vor primi, la intrarea in tara vizitata, un mesaj text cu informatii despre tarifele de roaming corespunzatoare retelei in care se afla.

In plus, toti clientii operatorului care utilizeaza serviciile de roaming in spatiul UE pot obtine gratuit informatii suplimentare despre roaming (tarife voce, SMS, GPRS), apeland numarul special +4076ROAMING (+4077626464), mai precizeaza compania.

Citeste si:

Apelurile formate din afara teritoriului UE catre numarul special +4076ROAMING vor fi taxate ca si un apel catre Romania, in conformitate cu tarifele corespunzatoare zonei de roaming respective.

Abonatii Cosmote pot folosi serviciile de roaming in 277 de retele de telefonie mobila din 139 de tari, iar utilizatorii de cartela au la dispozitie 238 de retele, din 137 de tari.

Cosmote Romania este operatorul cu cea mai dinamica evolutie a numarului de clienti de pe piata de telecomunicatii din Romania, inregistrand aproape un milion de noi utilizatori in prima jumatate a anului 2007 si ajungand la 2.22 milioane de clienti la finele lunii iunie 2007 (o cota de piata de circa 11%). Cosmote a raportat 633.420 de noi clienti in primele trei luni ale anului si 357.442 in al doilea trimestru al anului.