Sony estimeaza ca va strange 3 mld. dolari prin listarea diviziei sale financiare

Divizia financiara a Sony Corp. va strange 348 miliarde yeni (trei miliarde dolari) printr-o oferta publica initiala dupa ce a fixat pretul de vanzare a actiunilor aproape de nivelul maxim al estimarilor, datorita interesului crescut al investitorilor in ciuda crizei creditelor din SUA, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Sony Financial Holdings, care administeaza diviziile de asigurari si operatiuni bancare online ale Sony, a stabilit pretul de listare la 400.000 yeni pe actiune, urmand a lista actiunile proprii la bursa din Tokio la data de 11 octombrie.

Sumele obtinute prin aceasta listare, ce reprezinta cea mai mare operatiune de acest tip de la oferta publica initiala a grupului Aozora Bank, ce a reusit sa stranga 380 miliarde yeni, ii vor permite grupului nipon Sony sa isi consolideze divizia sa de baza, ce se axeaza pe productia de electronice, relateaza Reuters.

Sony concureaza direct pe piata globala a televizoarelor LCD cu grupurile Samsung Electronics Co Ltd. (Coreea de Sud) si Sharp Corp. (Japonia).

Compania cu sediul la Tokio este implicata intr-o lupta cu grupurile Nintendo si Microsoft Corp. privind dominatia pietei globale a consolelor pentru jocuri video.

Divizia financiara planuieste sa vanda 75.000 de actiuni noi, crescand astfel numarul total al actiunilor pana la 2,175 milioane.

In plus, grupul Sony, care trece prin ultimul al al perioadei de restructurare initiale de directorul executiv Howard Stringer, va mai oferi pana la 795.000 de actiuni existente.

Conform pretului orientativ, valoarea intregii divizii financiare se va ridica la 903 miliarde yeni. Aceasta divizie a afisat un profit operational de 84,1 miliarde yeni in anul fiscal ce a luat sfarsit in luna martie 2007.

Acest rezultat a depasit chiar profitul operational consolidat al Sony, care a fost afectat de retragerea de pe piata a unui numar mare de baterii pentru laptop precum si de costurile ridicate ale lansarii noii console de jocuri Playstation 3.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Ai o afacere? Cum poți folosi WhatsApp Business pentru a comunica mai ușor
Setari Cookie-uri