Nokia ofera 8,1 miliarde dolari pentru achizitionarea Navteq

Producatorul de telefoane mobile, Nokia, a declarat luni ca ofera 8,1 miliarde dolari pentru actiunile producatorului de software pentru navigatie, Navteq si se asteapta ca achizitia sa-i micsoreze castigurile din 2008 si 2009

"Achizitia Navteq de catre Nokia este una scumpa", este de parere analistul OKO Bank, Hannu Rauhala, citat de Reuters

Navteq ar putea deveni una dintre cele mai mari companii achizitionate de Nokia. Reprezentantii companiei finlandeze declara ca va finanta aceasta achizitie cu numerar si prin obligatiuni. La sfarsitul lunii iunie, compania avea numerar si alte active lichide in valoare de 8,3 miliarde euro, conform NewsIn.

Navteq este vazuta ca o buna preluare, de cand Tom Tom a oferit in iulie 1,8 miliarde euro pentru unicul rival Tele Atlas.

Nokia a devenit anul trecut ultimul mare producator de electronice de consum care a intrat pe piata sistemelor de navigatie auto, alaturandu-se astfel, liderului pietei, compania olandeza TomTom, care detine peste 50% din sectorul european al acestui tip de servicii.

Hartile digitale, Navteq, acopera 60 de tari pe sase continente, iar cererea este in crestere. Compania are acoperire si in Singapore, Malaysia, Mexic si Puerto Rico, urmand sa se extinda in sudul Africii si Orientul Mijlociu. In prezent, Navteq este interesata sa-si extinda aria de acoperire si in zonele rurale.

Noul produs va folosi harti digitale elaborate de compania americana Navteq, in timp ce dispozitivul Nokia N95 este folosit tot pentru navigarea auto, fiind echipat cu harti produse de compania olandeza Tele Atlas.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noul CEO THCServers: resimțim accelerarea afacerilor online din România
Setari Cookie-uri