Industria electronicelor se afla pe primul loc in topul european cu o crestere anuala de sapte procente pana in 2006. Locul al doilea al podiunului este impartit de industria aeronautica si farmaceutica cu o rata anuala de crestere de sase procente, urmate pe locul al treilea de industria auto in crestere cu patru procente.

Potrivit studiului, industria electronica a generat anul trecut in Europa o cifra de afaceri de 240 miliarde de euro, adica 20,5% din industria mondiala, si ar trebui sa isi mentina evolutia datorita specializarii pe sectoare, fapt care duce la progres sustinut, informeaza cotidianul francez.

“Cresterea electronicii europene va ramane relativ robusta pe parcursul urmatorilor ani datorita unei specializari foarte avansate si a dezvoltarii tarilor din Est”, este de parere Sébastien Rospide, consultant al companiei Decision. Astfel, doar Europa de Est ar trebui sa afiseze o crestere anuala medie de 9,5 procente intre 2006 si 2011 ca urmare a dezvoltarii Poloniei, Ungariei sau Cehiei.

Citeste si:

La nivel global, media anuala de cresterese va situa in jurul valorii de 6%, mai mica decat in deceniile precedente, dar va deveni mai robusta pe masura ce se va inmulti numarul produselor care stimuleaza cresterea (laptopuri, diferite tehnologii de display, echipamente medicale), se arata in studiul citat de Les Echos.

De asemenea, se estimeaza ca industria electronicelor va ajunge in 2011 la 1.562 miliarde de euro, fata de 1.163 miliarde in 2006. Astfel, productia echipamentelor electronice medicale va avea in urmatorii patru ani o crestere de 7,5%, urmata de electronicele pentru telecomomunicatii in crestere cu 6,4%, la acelasi nivel cu aeronautica si aparare.