"Peste 300 milioane de telefoane mobile, dotate cu versiunea Flash, au fost deja livrate si se asteapta ca mai mult de un miliard de astfel de telefoane sa fie disponibile pana in 2010", au declarat reprezentantii Adobe.

Software-ul Adobe Flash este instalat pe 98% din computere si este folosit de toate site-urile video, mai ales datorita faptului ca functioneaza independent de aparatul la care este expus, potrivit NewsIn.

"Flash Lite 3 reprezinta cel mai important pas in tehnologia mobilelor, Adobe fiind aproape de a a transmite simultan versiunea software-ului pentru mobile si pentru desktop", a declarat reprezentantul de marketing al Adobe, Gary Kovacs. Reprezentantii Adobe estimeaza ca acest lucru se va intampla peste trei ani.

Citeste si:

"Flash Lite 3 ne va permite sa transmitem un continut mai bun clientilor nostri, precum sunete de apel mai animate si filme video", a declarat presedintele Forum Nokia, Lee Epting.

Nokia, producatorul de telefoane mobile, a anuntat o lansare in domeniul multimedia, incluzand video, muzica si jocuri, cautand sa contracareze dominatia Apple in aparate portabile pentru divertisment.