Marius Ghenea: Romanii sunt pregatiti sa cumpere masini online

Romanii sunt pregatiti pentru a-si achizitiona un autoturism in mediul online, in conditiile in care mai mult de 50% dintre cumparatori nu fac nici macar un drive test inainte de achizitie si de cele mai multe ori comanda din catalogul producatorului, a declarat pentru Wall-Street Marius Ghenea, presedintele FiT Distribution, care se gandeste la o afacere in acest domeniu.

Antreprenorul roman a achizitionat domeniul carfun.ro, insa nu a inceput inca o investitie propriu-zisa in acest sens, chiar daca vizeaza doua directii de extindere a afacerilor sale: una catre produsele care nu se incadreaza in sfera IT&C si electrocasnice, de exemplu flori sau jucarii, care sunt slab reprezentate in comertul online romanesc, iar cealalta catre produsele si serviciile care nu sunt deloc oferite in magazinele online de la noi.

“Masinile reprezinta una dintre cele mai mari afaceri ca volum, si chiar daca in offline exista o zona de business puternica, in online acestea nu sunt reprezentate”, a spus Ghenea.

Potrivit presedintelui FiT Distribution, pe o categorie de produse cu valoare unitara foarte mare, marketingul reprezinta cheia succesului, in timp ce pentru a dezvolta un business de vanzari de autoturisme online, investitiile in promovare sunt semnificative.

Mediul online este in acest context avantajat, pentru ca marketing-ul necesita resurse mai mici. In schimb, marii producatori au constientizat deja acest avantaj si profita de el, a mai spus Ghenea.

Cel putin anul acesta, romanii nu vor putea achizitiona autoturisme prin carfun.ro, spune presedintele FiT Distribution, care studiaza aceasta oportunitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Munții Alpi, transformați în ”seifuri” pentru bogații lumii: cât costă o cameră
Setari Cookie-uri