IBM, centru de outsourcing in Bulgaria

Compania americana, IBM, va deschide pana la sfarsitul lui 2007 un centru pentru servicii de externalizare a proceselor de business in Bulgaria, relateaza NewsIn.

Sofia va fi una dintre cele 80 de centre IBM din lume. Bulgaria fiind a sasea tara dupa Argentina, China, Ungaria, India si SUA, care gazduieste o divizie pentru outsourcing-ul activitatilor procesului de tranzactionare.

Centrul local va fi situat in Interpred World Trade Center unde sediul central al IBM este deja stabilit. Compania nu a specificat numarul de angajati care vor lucra in noul centru si nici valoarea investitiei. Centrul va furniza clientilor suport in germana, italiana, portugheza, spaniola, olandeza si mai multe limbi din tarile scandinave.

Hp opereaza in prezent cel mai mare centru din Bulgaria cu un staff de circa 800 de salariati, pana la sfarsitul anului 2008 estimand ca va atinge 1.000 de angajati. Centrul de furnizare global, care a fost inaugurat acum un an, preia apeluri de la clienti din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Producatorul de software Microsoft a deschis in septembrie anul acesta un call center in Sofia si va oferi asistenta clientilor din regiunea balcanica si Sud-Estul Europei.

Compania Sutherland Global Services intentioneaza de asemenea sa deschida un call center in Bulgaria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri