Microsoft: Vanzari de 300 mil. dolari la Halo 3 intr-o saptamana

Microsoft Corp a inregistrat intr-o saptamana de la lansare vanzari de 300 milioane dolari la jocul video Halo 3, fiind cel mai bine vandut produs al acestui an, reusind astfel sa dubleze vanzarile la consola Xbox 360.

Microsoft a anuntat ca Halo 3 a inregistrat vanzari de 170 milioane dolari in primele 24 de ore de la lansarea jocului pe piata, pe data de 25 septembrie.

"Halo 3, care permite utilizatorilor sa se joace impreuna pe internet, a inregistrat un record al celor care se conecteaza la serciviile online ale Xbox Live. Halo 3 a fost vandut in 20 de milioane de copii. Microsoft a vandut primele doua jocuri anul acesta in 14,5 milioane de copii, din care peste 5,2 milioane de exemplare au fost numai ale jocului Halo 3", au declarat reprezentantii companiei Microsoft.

Jocul este important pentru Microsoft care depune eforturi pentru a-si stabili dominanta pe piata globala a jocurilor video, de 30 miliarde dolari, care in ultimii ani a fost detinuta de Sony.

Microsoft se afla in competitie si cu consola Wii a Nintendo, care a inregistrat vanzari mai mari anul acesta.

"Potrivit unor raporturi ale retailerilor din intreaga lume, vanzarile la Consola Xbox 360 s-au dublat comparativ cu perioada dinaintea lansarii jocului Halo 3", au afirmat reprezentantii Microsoft.

Compania a vandut in august 277.000 de unitati Xbox 360 in SUA si circa 11.000 unitati in Japonia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri