Operatorul de telefonie Vodafone va avea, in Romania, incepand cu luna aprilie 2008, infrastructura de retea comuna pentru toate serviciile sale -2G, 3G, voce fixa si date fixe- prin trecerea catre o infrastructura de retea bazata in totalitate pe protocolul IP
Procesul de migrare spre infrastructura de retea bazata pe protocolul IP se va incheia in luna aprilie. Pentru aceasta operatiune, Vodaone Romania a ales compania Huawei Technologies, principalul producator de echipamente de comunicatii din China.

"Vodafone Romania a decis trecerea la o infrastructura de retea bazata in totalitate pe protocol IP, implementand ultimele tehnologii si standarde ale industriei de telecomunicatii. (...) Acest proiect ne va permite sa oferim in continuare clientilor nostri servicii bazate pe o retea flexibila si fiabila", a declarat seful departamentului tehnic in cadrul Vodafone Romania, Vishant Vora.

Vodafone a mai avut de-a lungul timpului colaborari cu Huawei Technologies, una dintre ele fiind legata de primul telefon 3G produs sub marca proprie Vodafone de catre fabricantul chinez. Modelul Vodafone 710 a intrat in piata romaneasca la jumatatea anului trecut.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 8,223 milioane de clienti la data de 30 iunie 2007. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 38 de tari. Vodafone are in prezent 232,0 milioane de clienti in intreaga lume.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri