Procesul de migrare spre infrastructura de retea bazata pe protocolul IP se va incheia in luna aprilie. Pentru aceasta operatiune, Vodaone Romania a ales compania Huawei Technologies, principalul producator de echipamente de comunicatii din China.

"Vodafone Romania a decis trecerea la o infrastructura de retea bazata in totalitate pe protocol IP, implementand ultimele tehnologii si standarde ale industriei de telecomunicatii. (...) Acest proiect ne va permite sa oferim in continuare clientilor nostri servicii bazate pe o retea flexibila si fiabila", a declarat seful departamentului tehnic in cadrul Vodafone Romania, Vishant Vora.

Vodafone a mai avut de-a lungul timpului colaborari cu Huawei Technologies, una dintre ele fiind legata de primul telefon 3G produs sub marca proprie Vodafone de catre fabricantul chinez. Modelul Vodafone 710 a intrat in piata romaneasca la jumatatea anului trecut.

Citeste si:

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 8,223 milioane de clienti la data de 30 iunie 2007. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 38 de tari. Vodafone are in prezent 232,0 milioane de clienti in intreaga lume.