Piata romaneasca de solutii informatice pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Software - EAS) a inregistrat in 2006 o crestere de 17,5%, ridicandu-se la 52,97 milioane de dolari, potrivit unui studiu International Data Corporation (IDC) citat de Siveco Romania.
Ca si in anii precedenti, primii cinci jucatori ai pietei totalizeaza mai mult de trei sferturi din piata locala de solutii software pentru afaceri. Factorii de crestere ai pietei au ramas, in general, aceiasi din 2005, printre cei mai importanti numarandu-se cresterea economica, pregatirea pentru competitia de pe piata Uniunii Europene, precum si nevoia de aliniere la standardele practicate la nivel European, anunta Siveco.

Factorii „motori” ai pietei au ramas, in general, aceiasi din 2005, printre cei mai importanti numarandu-se cresterea economica, pregatirea pentru competitia de pe piata Uniunii Europene, precum si nevoia de aliniere la standardele practicate la nivel european.

Nu in ultimul rand, maturizarea pietei de solutii EAS si a mentalitatii companiilor din majoritatea sectoarelor economice referitor la beneficiile pe termen lung ale implementarii de software pentru afaceri, au sustinut si ele evolutia pietei locale EAS.

Conform acestui studiu, Siveco Romania detine o cota de 21,2% din piata locala de solutii EAS, ocupand in 2006 pozitia a doua in top-ul pietei. Compania se claseaza astfel, la fel ca in ultimii 5 ani, pe 'podiumul' companiilor furnizoare de solutii EAS pe piata locala, fiind singura companie romaneasca cu asemenea performante in ultimii ani.

Studiul IDC segmenteaza piata romaneasca a solutiilor EAS in solutiile ERM (Enterprise Resource Management) - reprezentand cel mai important segment al pietei, urmate de solutiile SCM (Supply Chain Management), Opperations & Manufacturing Applications, Customer Relationship Management (CRM) si Business Analytics - segmentul cu cea mai mare crestere fata de 2005.

Compania Siveco Romania ocupa pozitia de lider pe doua dintre segmentele pietei, de altfel si cele mai importante ca valoare la nivelul anului 2006.

Astfel, Siveco Romania detine 23,10% din piata solutiilor ERM si 30,30% din cea a solutiilor SCM, intr-o ierarhie ce include atat companii multinationale cat si companii romanesti.
Totodata, in cadrul segmentului cu cea mai importanta crestere la nivelul anului 2006, cel al solutiilor Business Analytics, SIVECO Romania detine o cota de 31,60%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri