Piata romaneasca de solutii informatice pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Software - EAS) a inregistrat in 2006 o crestere de 17,5%, ridicandu-se la 52,97 milioane de dolari, potrivit unui studiu International Data Corporation (IDC) citat de Siveco Romania.

Ca si in anii precedenti, primii cinci jucatori ai pietei totalizeaza mai mult de trei sferturi din piata locala de solutii software pentru afaceri. Factorii de crestere ai pietei au ramas, in general, aceiasi din 2005, printre cei mai importanti numarandu-se cresterea economica, pregatirea pentru competitia de pe piata Uniunii Europene, precum si nevoia de aliniere la standardele practicate la nivel European, anunta Siveco.

Factorii „motori” ai pietei au ramas, in general, aceiasi din 2005, printre cei mai importanti numarandu-se cresterea economica, pregatirea pentru competitia de pe piata Uniunii Europene, precum si nevoia de aliniere la standardele practicate la nivel european.

Nu in ultimul rand, maturizarea pietei de solutii EAS si a mentalitatii companiilor din majoritatea sectoarelor economice referitor la beneficiile pe termen lung ale implementarii de software pentru afaceri, au sustinut si ele evolutia pietei locale EAS.

Conform acestui studiu, Siveco Romania detine o cota de 21,2% din piata locala de solutii EAS, ocupand in 2006 pozitia a doua in top-ul pietei. Compania se claseaza astfel, la fel ca in ultimii 5 ani, pe 'podiumul' companiilor furnizoare de solutii EAS pe piata locala, fiind singura companie romaneasca cu asemenea performante in ultimii ani.

Studiul IDC segmenteaza piata romaneasca a solutiilor EAS in solutiile ERM (Enterprise Resource Management) - reprezentand cel mai important segment al pietei, urmate de solutiile SCM (Supply Chain Management), Opperations & Manufacturing Applications, Customer Relationship Management (CRM) si Business Analytics - segmentul cu cea mai mare crestere fata de 2005.

Compania Siveco Romania ocupa pozitia de lider pe doua dintre segmentele pietei, de altfel si cele mai importante ca valoare la nivelul anului 2006.

Astfel, Siveco Romania detine 23,10% din piata solutiilor ERM si 30,30% din cea a solutiilor SCM, intr-o ierarhie ce include atat companii multinationale cat si companii romanesti.
Totodata, in cadrul segmentului cu cea mai importanta crestere la nivelul anului 2006, cel al solutiilor Business Analytics, SIVECO Romania detine o cota de 31,60%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
De ce nu mai poate fi ignorat SAM (Software Asset Management)