Electronic Arts (EA) a anuntat achizitionarea a doua studiouri de jocuri video pentru 855 milioane dolari, pentru a-si extinde activitatile in segmentul jocurilor de actiune
Cel mai mare producator de jocuri video, care fabrica jocul de fotbal "Madden" si "The Sims", a declarat ca isi va depasi previziunile anterioare privind veniturile si profitul pentru trimestrul incheiat in septembrie.

Electronic Arts va achizitiona BioWare Corp si Pandemic Studios, companii detinute de investitori privati, firme care colaboreaza din 2005 in urma afacerii care le-a adus impreuna sub forma grupului VG Holding, relateaza Reuters.

Actiunile Electronic Arts au crescut cu 2,2%, la 60 dolari pe piata Nasdaq, insa la inchidere au revenit la 58,69 dolari.

"Putem spune ca ei au platit destul de mult. Valoarea va scadea usor, dar Electronic Arts are trei miliarde pe care asteapta sa-i investeasca", a declarat Todd Greenwald de la Nollenberger Capital Partners, citat de Reuters.

EA si-a propus sa lanseze anual patru - cinci jocuri de la aceste studiouri, in anii fiscali 2009 - 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri