Compania olandeza Phillips Electronics a anuntat luni un profit trimestrial din activitatea de baza mai mare decat cel estimat de catre analisti, insa divizia medicala a grupului a inregistrat o scadere surprinzatoare a castigurilor, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Philips a declarat ca nivelul castigurilor sau inainte de plata dobanzii, taxelor si amortizarii (EBITA) din al treilea trimestru a crescut la 438 de milioane de euro (echivalentul a 622,6 milioane de dolari) de la 71 de milioane acum un an, cand castigurile au fost afectate de plata unei datorii in valoare de 265 de milioane de euro.

Estimarile a 15 analistii chestionati de Reuters s-au ridicat la aproximativ 423 de milioane de euro.

Divizia medicala a companiei Phillips (monitorizata de analisti din cauza faptului ca nu se stie exact daca aceasta va putea sa-si indeplineasca obiectivele pe tot anul) a afisat un profit net de 182 milioane de euro, mai putin cu zece milioane decat in 2006.

Analistii au mizat pe un nivel al EBITA de aproximativ 228 milioane.

Compania Philips a declarat ca divizia specializata pe productia de sistemele optice, precum tomografele computerizate (TC), continua sa fie afectata de modificarile reglementarilor economice de pe piata din Statele Unite ale Americii, celelalte divizii neputand sa compenseze acest fapt.

Profitul diviziei medicale a Phillips a crescut cu doar 3% fata de anul trecut, inregistrand o scadere de la procentul de 12%, valoare record inregistrata in trimestrul al doilea al 2007.

Divizia concureaza cu GE Healthcare si Siemens Medical Solutions, fiind un element de baza in strategia companiei Phillips de a deveni mai previzibila si mai profitabila. Aceasta mizeaza pe o crestere anuala a vanzarilor de 6% si un profit net de 14%-15% pentru anul 2007.

Vanzarile grupului Phillips au crescut cu 3,3% la 6,52 miliarde de euro, valoare comparata cu estimarile medii de 6,37 miliarde.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Trump amenință să reglementeze sau să ”închidă” platforme precum Twitter
Setari Cookie-uri