Microsoft nu intentioneaza sa lanseze propriul telefon mobil, spre deosebire de Apple care a lansat iPhone si Google care lucreaza in secret de doi la un telefon mobil, potrivit cotidianului francez Le Figaro.

"Microsoft nu va fabrica telefoane mobile, chiar daca am conceput primul terminal pentru Orange cu taiwanezii de la HTC acum cinci ani. Strategia noastra este diferita de cea a Apple care propune un univers inchis o data cu lansarea iPhone. Nu avem de gand sa cumparam HTC, care a fost primul nostru client de software pentru telefoanele mobile inainte de Samsung, Motorola si LG. ", a declarat presedintele diviziei Microsoft Mobile Communications, Pieter Knook.

In anul fiscal incheiat in iunie, Microsoft a echipat 11,5 milioane telefoane mobile cu sistemul de operare Windows Mobile si asteapta ca anul acesta sa-si dubleze volumul. HTC a livrat zece milioane de telefoane mobile anul trecut, toate dotate cu un sistem de operare Microsoft, potrivit NewsIn.

"Strategia nostra este orientata spre parteneriat si suntem deschisi fabricantilor de telefoane mobile, operatorilor precum Bouygues Telecom, SFR si Orange in Franta si societatilor care pot sa propuna aplicatiile lor. Este un model economic diferit de Apple care propune singur un telefon, sistemul de operare si aplicatii inchise catre intreprinzatorii terti prin intermediul unui singur operator pe tara", a adaugat Pieter Knook.

Acesta viziune nu se poate schimba, chiar daca si Google, cel mai utilizat motor de cautare se lanseaza in acest domeniu. "Un numar mare de ingineri lucreaza in secret de doi ani la fabricarea telefonului Google Phone", a dezvaluit saptamana trecuta New York Times. Presedintele Google, Eric Schmidt, si-a aratat interesul pentru frecventele radio care vor fi scoase la licitatii in 2008 in SUA, pentru a lansa noile servicii de comunicatii fara fir.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
evoMAG face echipă cu Glovo și promite să îți livreze produsele rapid
Setari Cookie-uri