Compania IBM a anuntat o crestere de 6% a profitului trimestrial datorata performantei solide a sectorului de servicii, insa marjele profitului s-au redus iar vanzarile la componentele hardware au scazut din cauza cererii slabe de pe piata serviciilor financiare din SUA
Directorul financiar al companiei, Mark Loughridge, a declarat analistilor intr-o conferinta prin telefon ca majorarea cu 15% a castigurilor pe actiune pe care mizeaza analistii de pe Wall Street este "rezonabila".
"Cred ca ne confruntam cu o incetinire a pietei serviciilor financiare", a declarat acesta. "Nu m-as grabi sa spun ca aceasta incetinire reprezinta un declin economic general", a adaugat Loughridge.

Profitul net pe trimestrul al treilea al 2007 a crescut pana la 2,36 miliarde de dolari, sau 1,68 dolari pe actiune, de la 2,22 miliarde de dolari, sau 1,45 dolari pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Venitul a crescut cu 6,6%, pana la 24,1 miliarde de dolari, de la 22,6 miliarde de dolari, performanta inregistrata in al treilea trimestru al 2006

Marja profitului brut in al treilea trimestru s-a redus la 41,3% de la 42% acum un an, din pricina marjelor instabile ale diviziilor de software si servicii financiare.

Divizia serviciilor de afaceri "va fi cu siguranta in centrul atentiei in trimestrul curent datorita cresterii surprinzatoare", a declarat presedintele grupului de cercetare a sectorului, Annex Research Inc, Bob Djurdjevic.

International Business Machines Corp (IBM) si-a imbunatatit profitul de la an la an in ultimele 12 trimestre consecutive, cheltuind mai mult de 5 miliarde de dolari in 2006 pe achizitii, in principal companii producatoare de software, pentru a-si extinde cea mai profitabila dintre afaceri.

IBM a vandut mai mult software in segmentul serviciilor, ce reprezinta mai mult de jumatate din castiguri, reducand totodata numarul de posturi.

Venitul diviziei de servicii globale a IBM a crescut cu 14% iar compania a semnat contracte pe servicii in total de 11,8 miliarde de dolari, mai mult cu 12% decat anul trecut.

Venitul din vanzarea de software a crescut cu 7%, pana la 4,7 miliarde de dolari.

Veniturile din vanzarile de sisteme si tehnologie, ce include calculatoarele, hard-diskuri si micro-cipuri, au fost de 4,9 miliarde de dolari, mai putin cu 10% decat acum un an.

Vanzarea de servere, folosite in special de banci si companiile de asigurari pentru stocarea datelor, a scazut cu 31% fata de acum un an, cand au crescut cu 25%.

Loughridge a atribuit declinul in parte numarului mare de contracte ce nu au fost incheiate inainte de terminarea trimestrului curent.

O incetinire a cheltuielilor efectuate de firmele americane specializate pe servicii financiare, ce se numara printre principalii cumparatori ai serverelor, a costat IBM un procentaj din cresterea venitului in al treilea trimestru, a declarat Loughridge.

Castigurile pe actiune obtinute in al treilea trimestru "nu au fost remarcabile", a declarat analistul American Technology Research, Shaw Wu.

"Unii oameni se asteptau la mai mult, inclusiv noi, care mizam pe 1,70 de dolari, dar rezultatele au fost liniare".

Analistii chestionati de Reuters estimeaza ca nivelul castigurilor pe actiune vor creste in al patrulea trimestru al anului curent, de la 2,61% pe actiune pana la 2,26% pe actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri