Castigurile companiei Nokia Oyj, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, au crescut cu 90%, cu mult peste asteptari, fiind stimulate de cererea robusta pentru telefoane mobile ieftine pe pietele in curs de dezvoltare precum India, anunta Reuters, citat de NewsIn.

Compania a declarat ca valoarea actiunilor in perioada de trei luni a crescut la 0,40 de euro de la nivelul de 0,21 euro atins in aceeasi perioada din 2006, conform Reuters.

Rezultatele au depasit toate estimarile facute de analistii chestionati de Reuters, ce s-au incadrat intre 0,27 euro si 0,38 euro.

Nokia a vandut 112 milioane de telefoane mobile in trimestrul al treilea, aproape la fel de mult cat au vandut impreuna trei dintre cei mai apropiati rivali ai sai, estimand cota de piata la 39%, depasind cu putin estimarile analistilor, care mizau pe un nivel de 38,9%.

Compania finlandeza detine conducerea pe pietele statelor in curs de dezvoltare printre care China si India.

Pretul mediu de vanzare a telefoanelor mobile in al treilea trimestru a scazut la 82 de euro, de la 90 de euro in al doilea trimestru si sub 89 de euro, cifra estimata de analisti.

Nokia a afisat o crestere globala a vanzarilor, de 28%, pana la 12,9 miliarde de euro (echivalentul a 18,39 miliarde de dolari), sub media estimarilor facute de analisti, de 13,2 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
O femeie a sunat la Salvamont pentru a-si recupera telefonul mobil
Setari Cookie-uri