Producatorul de echipamente de retea Netgear va incepe vanzarea produselor sale in Romania prin distribuitorii Tornado Systems si Genesys Distributie, fara sa deschida un birou local in urmatoarele trimestre, potrivit reprezentantilor companiei

Cu venituri de 10 milioane de dolari in Europa de Est, Netgear vizeaza pentru Romania atingerea unei cifre de afaceri de un milion de dolari in circa doi ani, a declarat Lara Fuellenbach, Sales Representative SEE (South Eastern Europe).

"Am intrat pe piata est-europeana acum trei ani de zile si momentan suntem prezenti in Rusia, Polonia, Cehia, Bulgaria, iar acum si in Romania. In Bulgaria am avut vanzari de 800.000 de dolari in primul an si ne asteptam sa avem aceeasi evolutie si in Romania, deoarece pietele sunt foarte asemanatoare”, au declarat reprezentantii companiei. ”Momentan nu planificam deschiderea unui birou local, dar cu siguranta acest lucru se va intampla in urmatorii cinci ani", a spus Lara Fuellenbach.

Oficialii au declarat ca decizia de a intra pe piata din Romania a fost determinata de cresterea continua a cererii pentru solutii de retea personalizate, atat pe segmetnul SMB (small and medium business), cat si pe segmentul consumer.

Compania va avea produse la vanzare si in retail, pentru consumatori, dar se va orienta si catre IMM-uri, catre proiecte administrative sau educationale, a spus reprezentantul Netgear.

Sorin Baltag, CEO al companiei Gensys Distributie, a confirmat ca echipamentele Netgear pot fi gasite in marile lanturi de retail, dar acestea vor putea fi achizitionate si din magazinele online din Romania.
Gerald Maier, directorul executiv al companiei de distributie Tornado Sistems, a declarat ca Tornado va cumpara produse Netgear pe masura ce va exista o cerere in piata, deoarece nu este rentabil sa faca stocuri daca nu exista piata.

Producatorul american Netgear ofera o gama de echipamente de retea, cum ar fi: switch-uri cu si fara management, solutii broadband si de securitate, echipamente powerline si wireless.

Pe piata din Europa de Est Netgear este prezent cu birouri in Moscova, de unde se asigura comercializarea produselor in Rusia, si unul in Cehia, de unde asigura distributia produselor si pentru Slovacia si Ungaria, Bulgaria si Polonia . Momentan, Polonia este cea mai mare piata din Europa de Est pentru Netgear, potrivit reprezentantilor companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si