AMD, al doilea producator de procesoare din lume, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca vanzarile procesoarelor pentru laptopuri a crescut cu 43%, reiterand comentariile pozitive facute joi de Intel la adresa sectorului PC atunci cand a raportat rezultatele trimestriale.

AMD a declarat de asemenea ca livrarile de microprocesoare au atins un nivel record in trimestrul al treilea, estimandu-se o crestere a cotei de piata a companiei.

"Se pare ca AMD a surclasat Intel in ceea ce priveste transporturile de microprocesoare pentru laptopuri", a declarat analistul FTN Midwest Securities, Joanne Feeney.

Producatorul de cipuri a raportat pentru trimestrul al treilea o pierdere neta de 396 de milioane de dolari, sau 71 de centi pe actiune, comparat cu profitul net de 136 de milioane de dolari, sau 27 de centi pe actiune, in aceeasi perioada din 2006.

Veniturile au crescut cu 23% la 1,63 de miliarde de dolari, depasind estimarile medii facute ale analistilor de 1,52 de miliarde de dolari.

"Incasarile AMD arata bine. Rezultatele sunt probabil mai bune decat se astepta", a declarat analistul din partea American Technology Research, Doug Freedman.

Compania a declarat ca in trimestrul al patrulea, care prin traditie este cel mai productiv pentru AMD, se asteapta ca incasarile "sa creasca in raport cu cererea sezoniera".

Citeste si:

Compania a redus circa 200 de locuri de munca in al treilea trimestru.

Analistii au estimat ca AMD se astepta la o crestere a veniturilor cu 7%, aceasta fiind considerata de analistul Charter Equity Research, John Dryden, ca fiind "conservatoare".

"Decembrie reprezinta pentru AMD o luna in care pot compensa pierderile. Cu pierderi trimestriale care se mentin la 400 de milioane de dolari, performantele AMD s-au imbunatatit insa nu vor reusi sa compenseze pierderile a pana in a doua jumatate a anului 2008", a declarat Dryden.

AMD a raportat pierderi timp de patru trimestre la rand, odata cu inceperea razboiului preturilor cu Intel.
Cheltuielile operationale au scazut cu 23 de milioane de dolari in al treilea trimestru fata de al doilea, directorul executiv al companiei, Hector Ruiz, afirmand ca AMD face progrese.

"Suntem intr-o pozitie de succes iar viitorul suna bine", a declarat Ruiz.

Feenez a afirmat ca AMD a redus costurile pentru productie mai rapid decat se astepta, pretul mediu de vanzare la microprocesoare crescand cu aproape 3%, relateaza Reuters.

Intel a raportat joi o crestere trimestriala a veniturilor de 43%, oferind estimari ce au depasit asteptarile analistilor de pe Wall Street, privind trimestrul al patrulea.