Operatorul RCS & RDS a stabilit ca preturile certificatelor globale de depozit cu care se va lista la bursa de la Londra vor fi cuprinse intre 5,25 si 7,25 dolari, conform unui anunt al companiei.

Actiunile de tipul GDR (Global Depositary Receipts) sunt titluri financiare ce permit unei companii sa obtina capital vanzand pe pietele internationale participatii in cadrul societatii.

Compania va oferi initial un numar de aproximativ 74,43 milioane de certificate, avand o optiune de suplimentare a ofertei, cu alte 4,96 milioane.

Compania de telecomunicatii RCS & RDS intentioneaza sa atraga 500 milioane dolari prin listarea la bursa de la Londra a unui pachet de 15% din actiuni, in luna decembrie, scria Reuters, la inceputul acestei luni.

Compania va lista actiunile sub forma de certificate globale de depozit (GDR), Reuters nota ca valoarea de piata a companiei este de aproximativ 3,5 miliarde dolari.

In 2006, RCS & RDS a raportat o cifra de afaceri de 781.3 milioane lei, in crestere cu peste 95% fata de 2005, cand a raportat o cifra de afaceri de 397.7 milioane lei. Anul trecut, RCS & RDS a obtinut un profit net de 122,7 milioane lei, potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor.

Compania RCS & RDS ofera servicii de televiziune prin cablu RCS, telefonie fixa RDS.Tel, servicii de televiziune prin satelit Digi TV, internet RDS.Net si RDS.Link, deservind in total peste doua milioane de abonati la nivel national. Per total, compania are 4,8 milioane de clienti in sase tari: Romania, Ungaria, Slovacia, Cehia, Croatia si Serbia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si