Microsoft a acceptat in cele din urma sa ia masurile necesare respectarii prevederilor deciziei Comisiei Europene din 2004, prin care gigantul american era acuzat de tendinte monopoliste, a anuntat luni executivul european
Comisia a precizat intr-un comunicat ca "s-a asigurat de cooperarea Microsoft in ceea ce priveste respectarea obligatiilor consemnate in decizia Comisiei Europene din 2004".

Conform acestui anunt, ce reprezinta o victorie majora pentru Uniunea Europeana, Microsoft va oferi programatorilor de aplicatii gratuite informatiile necesare pentru ca programele acestora sa opereze fara conflicte cu sistemul de operare produs de grupul american, destinat calculatoarelor personale.

Microsoft a renuntat, conform comunicatului emis de Comisie, la redeventele ridicate pentru informatiile legate de interoperabilitate, asupra carora insistase pana de curand, potrivit NewsIn.

In martie 2004, Comisia Europeana a impus companiei o amenda record de 497 de milioane de euro ( 674 milioane de dolari) si i-a ordonat sa-si schimbe practicile de piata, in urma concluziei oficiale ca Microsoft nu a comunicat informatii necesare competitiei loiale altor firme producatoare de aplicatii pentru servere destinate afacerilor mici.

Aceste informatii sunt necesare, pentru ca serverele concurente sa poata concura pe baza unor premise egale cu cele ale Microsoft care trebuie sa isi ajute concurentii sa se interconecteze cu sistemul sau de operare, Windows, destinat calculatoarelor personale.

Microsoft anuntase atunci ca va cere taxe pentru eliberarea informatiilor privitoare la interoperabilitate, incat acestea fac parte din programul propriu de dezvoltare al companiei si sunt protejate prin licenta.

Dar Comisia Europeana a stabilit in luna martie a acestui an ca firmele concurente isi vor pune reciproc la dispozitie astfel de aplicatii fie ca sunt sau nu protejate de licenta.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri