"Red Hat a inregistrat cea mai mare crestere a vanzarilor in Romania, mai mult decat in alte tari din Europa, datorita cererii tot mai mari pentru sistemele de operare Linux si JBoss" a adaugat, citat de NewsIn, Paul Holt.

Red Hat nu intentioneaza in prezent sa deschida o reprezentanta in Romania, ci lucreaza prin intermediul unei retele ce numara in prezent 30 de parteneri pe domeniul de consultanta, integrare de sistem si implementare de solutii Java si JBoss. Pana la finele anului, Red Hat va introduce suport in limba romana pentru toate produsele sale.

"In sectorul public am crescut si datorita directivelor Uniunii Europene pentru adoptarea de software open source. Linux a devenit un jucator stabil pe piata sistemelor enterprise" a spus Dragos Manac, Lead Operations System Network Solutions la red Hat.

Citeste si:

Printre clientii Red Hat se numara institutii financiar - bancare, companii de telecomunicatii precum Orange, Vodafone si Romtelecom, dar si cele din administratia publica. Red Hat a prezentat marti solutia bazata pe Linux si open source a municipalitatii din Viena. Compania Red Hat are pe plan mondial 2.500 de angajati din care 10% sunt in Europa de Est, in Cehia, majoritatea fiind ingineri care lucreaza la open source.

Red Hat, alaturi de Novell, este unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de Linux si programe cu sursa deschisa. Compania are sediul in Raleigh statul Carolina de Nord, SUA, si filiale satelit in intreaga lume. Red Hat, fondata in 1993, furnizeaza programe de tip sistem de operare in paralel cu middleware (programe care conecteaza diferite componente de software), aplicatii si solutii de management.