Oracle a anuntat un deadline pentru oferta de preluare a producatorului de software BEA Systems, cotata la 6,7 miliarde de dolari, echivalentul a 17 dolari per actiune. Oferta va expira la data de 28 octombrie, in cazul in care Consiliul Director al BEA nu va aproba contractul de achizitie, informeaza presa internationala.

Intr-o scrisoare adresata Consiliului Director al BEA, Oracle a precizat ferm ca nu are nici un interes intr-un proces lung in vederea achizitiei anuntate (a se vedea cazul preluarii de catre magnatul Rupert Murdoch a publicatiei Wall Street Journal, care a durat mai bine de trei luni). Oficialii Oracle au considerat oferta ca fiind foarte generoasa, adugand ca nu vor ridica suma anuntata.

Pe 22 octombrie, presedintele BEA, Bill Klein, a enuntat in numele Consiliului Director respingerea ofertei de preluare, fapt amintit si in scrisoarea trimisa ulterior de Oracle pentru a face cunoscut deadline-ul achizitiei. BEA s-a pronuntat inca de la inceput impotriva actiunii Oracle, pe motiv ca suma oferita ar fi mult prea mica.

Anunturile BEA au condus la scaderea actiunilor companiei cu 4,2% pana la 17,80 de dolari pe actiune la inchiderea editiei de luni a bursei americane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri