Deutsche Telekom trebuie sa continue procesul de restructurare, a anuntat seful operatorului, René Obermann, ceea ce inseamna ca un numar important de angajati ar putea fi transferati catre un joint-venture anuntat in luna august si format cu un partener a carei identitate nu a fost inca dezvaluita, iar o parte din active vor fi vandute, potrivit cotidianului Les Echos.

“Am muncit mult (n.r. anul trecut) si vedem in sfarsit lumina de la capatul tunelului”, a declarat Oberman pentru presa internationala cand a anuntat ca Nokia Siemens Networks va prelua controlul asupra VTS (Vivento Technical Services), filiala sa de instalare si mantenanta a retelelor, printr-un contract de 300 de milioane de euro.

“Permiteti-mi sa va spun clar: Deutsche Telekom va avea nevoie de mai multe restructurari”, a completat seful companiei. Oberman a tinut totusi sa dezminta zvonurile potrivit carora intentioneaza sa concedieze inca 35.000 de angajati, dupa ce predecesorul sau Kai-Uwe Ricke anuntase in 2005 un plan de restructurare pentru trei ani prin care sa se elimine 32.000 de pozitii din compania nemteasca. Acest plan avea menirea sa ajute la depasirea declinului provocat de pierderile pe segmentul de telefonie fixa si sa intensifice competitia pe segmentul de telefonie mobila.

Citeste si:

De la venirea lui Obermen la conducerea Deutsche Telekom, au fost vandute diviziile online din Spania si din Italia, in Germanaia 50.000 de angajati de la divizia de telefonie fixa au fost transferati catre o divizia separata si s-a lucrat la consolidarea operatorului de telefonie mobila T-Mobile prin achizitii in Statele Unite si in Olanda.

Deutsche Telekom va putea transfera circa 2.000 de angajati catre Nokia Siemens Network prin contractul de cinci ani incheiat pe 23 octombrie. Joint-venture-ul format din Nokia si Siemens va gestiona retelele operatorului din Germania si din Europa prin preluarea filialei VTS .

La sfarsitul lunii iunie operatorul german avea 240.000 de angajati, iar in ultimii zece ani si-a redus forta de munca cu circa 10.000 de angajati anual, potrivit Bloomberg.