Sony Corp anunta trecerea pe profit in al doilea trimestru al anului fiscal 2007-2008, vanzarile la camere digitale si camere video compensand pierderilor inregistrate de divizia de console video, crescandu-si estimarile financiare anuale la niveluri ce depasesc asteptarile pietei, anunta Reuters, citat de NewsIn.

Profitul operational din perioada iulie-septembrie a fost de 90,47 miliarde de yeni (echivalentul a 793 de milioane de dolari), fata de pierderile de acum un an , de 20,83 miliarde de yeni, atunci cand grupul de electronice cu sediul la Tokyo a fost afectat de retragerea de pe piata a bateriilor pentru laptopuri.

Sony, ce concureaza cu Canon Inc in sectorul camerelor digitale si cu Samsung Electronics Co Ltd in cel al televizoarelor cu ecran plat (LCD), s-a bucurat de o cerere puternica pentru camerele digitale modelul Cyber-shot, pentru camerele de filmat Handycam si pentru PC-urile model Vaio.

Insa vanzarile la consola PlayStation 3 au continuat sa fie in urma vanzarilor modelului Wii, produs de cei de la Nintendo Co Ltd.

Sony si-a majorat estimarile privind profitul operational pana in martie 2008 la 450 de miliarde de yeni, fata de estimarea precedenta de 440 miliarde de yeni, depasind suma estimata de analistii chestionati de Reuters, de 431,5 miliarde de yeni.

Estimarile actuale reprezinta o crestere de peste sase ori fata de nivelul propus acum un an.

Sony, ce concureaza in industria de jocuri video cu Nintendo si Microsoft Corp, a scos pe piata consola PS3 ce se bucura de tehnologii avansate precum cea de inregistrare high-definition Blu-ray sau cea a microcipului de mare performanta "Cell".

Insa aceste tehnologii au determinat o crestere a preturilor, facand dificila pentru creatorul de jocuri o eventuala dezvoltare de aplicatii pentru consola PS3.

Nintendo a anuntat ca profitul operational din perioada aprilie-septembrie a crescut de aproape trei ori, majorandu-si si estimarile pe tot anul 2007, afirma Reuters.

Sony a anuntat recent o reducere de preturi la consola PS3 si o lansare a unui model mai putin scump pentru a creste cererea si a inregistra vanzari substantiale odata cu perioada sarbatorilor de iarna.

Insa modelul ieftin de consola PS3, ce va fi scos spre vanzare pe piata din Japonia pe 11 noiembrie pentru suma de 39.980 yeni (echivalentul a 350 de dolari) continua sa coste cu 60% mai mult decat modelul Wii al celor de la Nintendo.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri