Orange ameninta sa dea in judecata distribuitorii neautorizati iPhone

Orange, parte a grupului France Télécom, a anuntat ca isi va rezerva dreptul de a da in judecata companiile care vor oferi spre vanzare telefoane iPhone cu abonamente in retele mobile concurente, dupa ce compania a semnat un contract de exclusivitate cu Apple pentru telefonul iPhone.

"Constatam ca din ce in ce mai multi distribuitori ofera telefoane iPhone cu abonamente in retele concurente. Orange a semnat un contract de exclusivitate cu Apple pe teritoriul Frantei pentru oferirea de servicii de telefonie mobila. Astfel de practici sunt in contradictie cu contractul de exclusivitate semnat cu Apple", a explicat France Télécom intr-un comunicat in care mai mentioneaza ca isi va rezerva dreptul de a trimite in instanta companiile care ii ameninta exclusivitatea.

Site-ul francez phoneandphone.com, specializat in telefonie mobila prin internet, a pus deja in vanzare telefonul iPhone cu abonament in reteaua mobila Bouygues Telecom la pretul de 379 de euro si in reteaua Virgin Mobile la pretul de 419 euro. Orange intentiona sa lanseze telefonul pe 29 noiembrie la pretul de 399 de euro.

Operatorul de telefonie a mentionat ca in conditiile generale de vanzare afisate pe unul dintre site-urile care pun in vanzare telefoane iPhone, phoneandphone.com, se interzice clientilor deblocarea telefoanelor achizitionate, cu riscul scoaterii din functiune a acestora.

France Telecom este cea mai mare companie de telecomunicatii din Franta si una dintre cele mai importante din lume. Compania detine, printre altele, operatorul de telefonie mobila si internet Orange, care este prezent in peste 20 de tari, printre care Romania, Marea Britanie, Franta, Egipt, Iordania si Madagascar. France Telecom are 192.000 de angajati, iar la finele anului trecut deservea 158,8 milioane de clienti pe plan mondial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noul CEO THCServers: resimțim accelerarea afacerilor online din România
Setari Cookie-uri