SanDisk, lider in domeniul memoriei flash, a dat in judecata 25 de companii pentru folosirea neautorizata a tehnologiei sale care controleaza comunicarea dintre cipurile de memorie si dispozitivele in care sunt montate, potrivit vnunet.com.

SanDisk a intentat un proces la Comisia Internationala de Comert si doua la Curtea de Justitie din Wisconsin, impotriva unor companii precum LG Electronics, Imation Corp si Silicon Motion Technology. SanDisk face presiuni pentru a determina companiile care folosesc sistemul sau tehnologic sa il licentieze si ameninta ca va cere daune nespecificate, o restrictie permanenta asupra vanzarii produselor fara licenta si o interdictie a importului produselor in Statele Unite.

"Aceasta reprezinta o oportunitate pentru patentarea produsului, insa majoritatea companiilor date in judecata vand produsele la nivel regional in Asia si in special China, unde legislatia de protectie a drepturilor intelectuale este slaba", a declarat analistul de la ThinkEquity, Robert Burleson. Majoritatea companiilor sunt taiwaneze si exista numeroase aspecte de ilegalitate in lantul taiwanez de furnizori de produse electronice.

Actiunile SanDisk au scazut de la publicarea rezultatelor pe al treilea trimestru, insa vanzarile internationale au crescut cu 38%, de la 751 milioane de dolari la 1,04 miliarde de dolari, datorita vanzarilor internationale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri