Apple a lansat Leopard, noua versiune a sistemului de operare Mac OS, cu o intarziere de patru luni fata de data initial stabilita, la sase luni dupa lansarea Vista de catre Microsoft si doua luni fata de lansarea versiunii precedente Mac OS X, Tiger.
Potrivit Apple, Leopard ofera 300 noi functii precum: Time Machine, care permite salvarea automata a diferitelor versiuni ale unui document, Quicklook, o noua interfata pentru a vizualiza fisierele, Spaces, care permite aranjarea pictogramelor, iChat, o noua interfata de video chat, precum si functii care permit actualizarea paginilor de Internet selectate. Noul sistem mai ofera noi functii sporite pentru controlul parental si pentru utilizarea browserului de internet Safari.

Prin lansarea acestei noi versiuni, care se doreste mai inovativa decat sistemul Vista oferit de Microsoft, Apple intentioneaza, sa recastige teren pe piata mondiala de PC-uri, dominata in prezent de sistemul de operare Windows al companie Microsoft in proportie de peste 90%.

In trimestrul incheiat la finalul lunii septembrie, Apple a vandut 2,1 milioane de PC-uri, depasind pentru prima data cifra de doua milioane de PC-uri vandute trimestrial.

Apple intentioneaza sa introduca treptat noul sistem de operare Leopard pe toate PC-urile Macintosh. Ceilalti consumatori isi pot achizitiona sistemul Leopard la pretul de 129 de dolari sau 129 de euro, care poate fi instalat pe un PC cu cel putin 512 MB de memorie RAM si un cititor de DVD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri