Grupul japonez producator de electronice Toshiba Corp, a anuntat luni o crestere de 38,4% a profitului operational din al doilea trimestru al anului fiscal curent, gratie vanzarilor robuste ale cipurilor de memorie flash,majorand si estimarile anuale de profit.

Toshiba a declarat ca a inregistrat un profit operational de 61,34 miliarde de yeni (echivalentul 537,2 milioane de dolari) in perioada iulie-septembrie, in crestere cu 38,4% fata de aceeasi perioada din 2006.

Inainte de publicarea rezultatelor, cei 15 analisti citati de Reuters se asteptau ca Toshiba, ce concureaza cu General Electric in sectorul reactoarelor nucleare, sa inregistreze un profit operational anual de 302 miliarde de yeni.

Numarul doi la nivel mondial in productia de memorie flash NAND, dupa firma sud-coreana Samsung Electronics Co Ltd, a beneficiat pana acum de pe urma cererii sustinute si a preturilor pentru memoriile flash si cipuri, folosite de clienti precum Apple Inc si Nokia in producerea playerelor digitale si a telefoanelor mobile.

Insa preturile la memoriile NAND, ce sunt acum in crestere dupa o scadere de 70% in 2006, s-ar putea deteriora. Samsung a anuntat ca preturile memoriilor NAND ar putea scadea cu aproximativ 15% in trimestrul curent.

Grupul Toshiba si-a majorat asteptarile pentru tot anul, estimand un profit operational de 290 de miliarde de yeni (echivalentul a 2,54 miliarde de dolari), relateaza Reuters.

Toshiba, ce si-a concentrat actiunile asupra diviziilor ce activeaza in sectorul energiei nucleare si in cel al productiei de semiconductori, planuieste sa construiasca o noua fabrica de fabricare a memoriilor NAND (folosite in gadgeturi portabile pentru stocarea datelor) pana in 2009.

De asemenea, Tohiba planuieste sa achizitioneze divizia producatoare de microcipuri a companiei Sony Corp, cu scopul de a-si extinde productia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri