Logitech, cel mai mare producator de mausuri pentru calculatoare din lume, a anuntat ca profitul net inregistrat in al doilea trimestru al anului fiscal a scazut cu 76% dupa ce a fost afectat de o pierdere de 67,4 milioane dolari, din cauza problemelor pietelor de credit, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Logitech a amanat raportarea profitului net final pentru a evalua valoarea investitiilor pe termen scurt, inclusiv datoriile companiei, grupul fiind afectat de recenta criza a creditelor ce a produs turbulente pe pietele financiare in cursul acestei veri.

Compania a precizat intr-un comunicat ca a vandut jumatate din portofoliul de valori imobiliare detinute, urmand a beneficia de pe urma acestei tranzactii de un castig de 33,7 milioane dolari, ce va fi raportat in rezultate pentru al treilea trimestru.

Citeste si:

Logitech a precizat ca profitul obtinut in al doilea trimestru fiscal s-a ridicat la 11,6 milioane dolari, sau sase centi pe actiune, cu mult sub cele 49,2 milioane dolari, sau 26 centi pe actiune, performanta realizata in aceeasi perioada a anului trecut.

La inceputul acestei luni, Logitech a raportat un profit operational de 80,4 milioane dolari pentru al doilea trimestru, depasind cu mult estimarile analistilor chestionati de Reuters, care mizau pe un profit operational de 55,3 milioane dolari.