Logitech, cel mai mare producator de mausuri pentru calculatoare din lume, a anuntat ca profitul net inregistrat in al doilea trimestru al anului fiscal a scazut cu 76% dupa ce a fost afectat de o pierdere de 67,4 milioane dolari, din cauza problemelor pietelor de credit, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Logitech a amanat raportarea profitului net final pentru a evalua valoarea investitiilor pe termen scurt, inclusiv datoriile companiei, grupul fiind afectat de recenta criza a creditelor ce a produs turbulente pe pietele financiare in cursul acestei veri.

Compania a precizat intr-un comunicat ca a vandut jumatate din portofoliul de valori imobiliare detinute, urmand a beneficia de pe urma acestei tranzactii de un castig de 33,7 milioane dolari, ce va fi raportat in rezultate pentru al treilea trimestru.

Logitech a precizat ca profitul obtinut in al doilea trimestru fiscal s-a ridicat la 11,6 milioane dolari, sau sase centi pe actiune, cu mult sub cele 49,2 milioane dolari, sau 26 centi pe actiune, performanta realizata in aceeasi perioada a anului trecut.

La inceputul acestei luni, Logitech a raportat un profit operational de 80,4 milioane dolari pentru al doilea trimestru, depasind cu mult estimarile analistilor chestionati de Reuters, care mizau pe un profit operational de 55,3 milioane dolari.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cat trebuie sa investeasca retailerii in marketingul digital?