Google a avansat rapid in ultimul an in directia extinderii activitatii sale de la publicitate online de tipul "pay-per-click" la o serie de domenii precum: televiziune, radio si printuri publicitare. Google a intrat si pe piata software-ului pentru afaceri, domeniu acoperit pana in prezent de Microsoft.

Potrivit revistei Wall Street Journal, se asteapta ca telefoanele Google sa includa mai multe aplicatii specifice, precum: Google Maps, YouTube si Gmail. Cea mai spectaculoasa inovatie Google, potrivit revistei, este intentia companiei de a lasa liber accesul la software-ul telefonului, inclusiv la sistemul de operare care controleaza aplicatiile si interactioneaza cu hardware-ul. "Aceasta trasatura va permite dezvoltatorilor independenti de software sa acceseze instrumentele de care au nevoie pentru a dezvolta functii suplimentare telefonului", a raportat Wall Street Journal.

Google este liderul mondial in cautarea de date prin internet si raspunde zilnic la peste 100 de milioane de cautari. In 2006, Google a inregistrat venituri totale de peste zece miliarde de dolari si un profit net de aproximativ trei miliarde de dolari. Compania are peste 10.600 de angajati in intreaga lume.